سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سلام محب برمحبان حسین ع
صفحه ی اصلی |شناسنامه| ایمیل | پارسی بلاگ | وضعیت من در یاهـو |  Atom  |  RSS 
با اندرزهاست که غفلت زدوده می شود [امام علی علیه السلام]
» آمارهای وبلاگ
کل بازدید :180625
بازدید امروز :4
بازدید دیروز :11
» درباره خودم
» لوگوی وبلاگ
سلام محب برمحبان حسین  ع
» لوگوی دوستان



















» آوای آشنا
» وقایع الایام

مناسبتهای روز دوم بهمن ماه

- درگذشت ابوالقاسم عارف قزوینی شاعر بزرگ ایرانی در همدان ( 1312 ش )

 - تاسیس بانک بازرگانی اولین بانک خصوصی ایران ( 1328 ش )

 - تحریم فراندوم فرمایشی رژیم محمد رضا پهلوی توسط امام خمینی ره ( 1341 ش )

 

 1- ابوالقاسم قزوینی مشهور به عارف در حدود سال 1262 ش ( 1300 ق ) در قزوین به دنیا آمد و تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود فرا گرفت . وی به دو هنر خط و موسیقی اهتمام بیشتری ورزید و در هنرها به شهرت دست یافت . وی همچنین به سرودن اشعار پرداخت و آثاری را پدید آورد . با آنکه شعر عارف قزوینی از لحاظ ادبی و فنون شعری دارای تقایصی بود اما آنچه او را به شهرت محبوبیت رساند ، به کار بردن زبان مردم در شعر خود در راه مردم گام برداشتن و در خدمت صاحبان زر و زور نرفتن بود . سرودن اشعار وطنی و هنر تصنیف سازی در نهضت مشروطه ویژگی شعر عارف قزوینی بود و از این رهگذر شوری در آزادی خواهان و مشروطه طلبان افکند از این رو شهرت و حیثیت ملی وی برای تصنیف های وطنی اوست که در مواقع حساس سروده و با ملت ایران همدلی کرده است کار بزرگ عارف تحول عظیمی بود که در ترانه سرایی پدید آورد دیگر از امتیازات های بزرگ تصنیف هایش آن است که خود هم شاعر و موسیقی دان و هم آوازه خوان بود و تصنیف را با مهارت ملی به کار می برد . زندگی عارف قزوینی همواره با فقر و تنگدستی سپری گردید تا آن که در پنجاه سالگی در گذشت و در همدان در کنار مقبره ابن سینا مدفون شد .

2- پس از اعلام لوایح شش گانه شاه به عنوان انقلاب سفید و تعیین روز ششم بهمن 1341 جهت برگزاری رفراندوم عمومی حضرت امام خمینی در پاسخ به استفتاء گروهی از مردم مسلمان ایران با انجام این همه پرسی مخالفت و آن را خلاف شرع اسلام و قانون اساسی ایران اعلام کردند . شاه در روز نوزدهم دی ماه 41 لوایحی رابرای اصلاحات ارضی ملی کردن جنگل ها ، فروش سهام کارخانجات دولتی ، سهیم کردن کاگران در منافع کارگاه های تولیدی و صنعتی ، اصلاح قانون انتخابات و ایجاد سپاه دانش اعلام کرده و خواستار برگزاری همه پرسی در این زمینه شده بود . اما حضرت امام با توجه به پیش بینی نشدن همه پرسی در قانون اساسی مهم بودن لوایح و بی اطلاعی مردم از محتوای آنها و نیز نبودن آزادی و توسل ماموران رژیم به تهدید و تطمیع مردم همه پرسی درباره لوایح شش گانه شاه را خلاف شرع و قانون اساسی اعلام نمودند . در دوم بهمن 41 پس از انتشار اعلامیه امام درباره تحریم همه پرسی شاه مردم تهران با تعطیل کردن بازار در خیابانها به تظاهرات پرداختند . در اوج تظاهرات سخنان تند انتقاد آمیزی علیه دولت توسط حجت الاسلام شیخ محمد تقی فلسفی ایراد گردید که به حضور پلیس و درگیری با مردم انجامید در قم نیز بازار تعطیل شد و روحانیان و مردم مسلمان این شهر بر ضد لوایح شش گانه شاه به تظاهرات پرداختند .

3- در 26 فروردین 1348 ش معاون وزارت خارجه عراق با احضار سفیر ایران در بغداد به او اطلاع داد که دولت عراق اروندرود را بخشی از خاک خود می شمارد و تمام کشتی های ایرانی که در این آبراه تردد می کنند باید پرچم ایران را به صورت نیمه افراشته به اهتزاز در آوردند و دولت عراق حضور افراد نیروی دریایی ایران بر روی کشتی های یاد شده را نقض حاکمیت خود تلقی خواهد کرد . این ادعای عراق واکنش رسمی ایران را به دنبال داشت و قائم مقام وزارت خارجه ایران در 30 فروردین 1348 عنوان نمود که به دلیل اخذ یک جانبه عوارض توسط دولت عراق و صرف آن برای اهدافی غیر از نگهداری مشترک تسهیلات رودخانه نظیر لایروبی ایران دیگر معاهده صلح 1316 ش را معتبر نمی شمارد . این درگیری ها به شکایت طرفین از هم به رییس شورای امنیت و بسته شدن کنسولگری ها در دو کشور منجر شد تا این که تشدید سیاسی ایران و عراق سرانجام طرفین را به انعقاد قرار داد 1975 م ( 1353 ش ) الجزایر سوق داد با این حال دولت بعث عراق به این قرار داد نیز احترام نداشت و چند سال بعد با دلایلی واهی به خاک جمهوری اسلامی ایران تجاوز کرد .



  • کلمات کلیدی :
  • مـــــــحـــــب:: 87/11/2:: 12:7 صبح | نظرات دیگران ()